ceturtdiena, 2016. gada 4. augusts

Big Battle of the Dry Shampoos: Sauso šampūnu cīņa

Sveiki!
Ikdienas steigā ne vienmēr pietiek laika mazgāt galvu katru dienu. Ko tad darīt meitenēm, kurām galvas āda izstrādā pārāk daudz sebuma? Man bieži notiek tā, kā pirms es eju gulēt, mani mati izskatās labi, bet no rīta tie ir šausmīgi taukaini, bet no rīta ne vienmēr ir laiks tos izmazgāt. Atbilde ir sausie šampūni! Drogas līdz šim gadam to nebija daudz, bet pamazām to klāsts tiek papildināts. Es esmu mēģinājusi 5 veidus un šodien par visiem jums pastāstīšu:).

    Sākšu ar to, kura nav bildē, jo viņu es lietoju kādreiz ļoti sen. Tas bija Superdrug sausais šampūns. Viņam ir ļoti spēcīgs salds aromāts, kas seko tev visas dienas garumā. Vizuāli mati izskatījās tīrāki, bet, salīdzinot ar citiem, viņš bija vājāks. Maksā ap 3 eiro. 5/10.

    Syoss Anti-Grease sausais šampūns - viens no diviem Syoss līdzekļiem. Šī versija man patīk mazāk, jo viņa uz maniem matiem strādā sliktāk nekā otrā. Syoss sauso šampūnu īpatnība ir nepatīkams aromāts, kuru pēc tam jūti visu laiku ne tikai tu pati, bet arī apkārtējie. Vismaz mani kolēģi. Uz maniem brūniem matiem atstāj baltas pēdas. Bet ja nav neka cita, tad ir tīri normāli lietojams. Maksā ap 5 eiro, bet bieži ir atlaides, kā arī bieži Drogās var sastapt -50% grozos;). 6-/10. 

    Syoss Volume sausais šampūns - ļoti līdzīgs savas 'brālim', tikai pilda savu galveno funkciju nedaudz labāk. 6+/10.

    Aussie Miracle Dry Shampoo - dārgākais Drogās pieejams sausais šampūns. Nav slikts, bet ir savi mīnusi - pēc viņa mati šķiet sausāki un kā pēc matu lakas cieti. Gandrīz neatstāj baltas pēdas uz matiem. Aromāts nav īpaši izteikts. Maksāja ap 7 eiro. 7/10.

    Batiste Original sausais šampūns - urrā! Beidzot Batiste var nopirkt arī Drogās! Agrāk pirku Mildas tirdziņa, bet, kad tās veikaliņš aizvērās, uz kādu brīdi par šo pat aizmirsu. Man bija versija ar augļu aromātu Exotic. Aromāts ir diezgan patīkams, bet ne vienmēr gribas, lai no taviem matiem kaut kā smaržo, tāpēc šoreiz izvēlējos oriģinālo versiju.

    Aromāts ir jūtams tikai izsmidzinot to, pēc tam ātri pazūd. Mati pēc viņa paliek tik pat mīksti, cik tie bija arī pirms viņa. Balto pēdu gandrīz nepaliek, bet ir arī versijas blondiem un brūniem matiem. Maksā ap 6 eiro, savukārt, Drogās līdz svētdienai vēl ir atlaide 17% vai 20% (DPKK īpašniekiem) procenti. 9/10.
   
    Sausos šampūnus vajag izsmidzināt 30 cm attāluma no galvas. Izsmidzināt vajag nelielas devas, lai nepārspīlētu. Ir interesanti, ka sausie šampūni tika izgudroti guļošiem slimniekiem, kuriem nebija iespējas mazgāties.

    Lai nu cik sausie šampūnu nešķistu ērti lietošanā, aizrauties ar tiem trihologi (matu ārsti) neiesaka. Matus vajag regulāri attīrīt. Tas, cik regulāri tās ir jādara, ir individuāli. Nav nekādas normas cik bieži ir jāmazgā mati - ja jūsu galvas āda paliek netīra pēc 24h, tad tik bieži viņa arī jāmazgā. Kad galvas āda ir tīra, sebums nebloķē jauno matu augšanu un jūsu mati paliek kuplāki un garāki. Sausais šampūns ir SOS, nevis ikdienas līdzeklis.

Kurš no sausiem šampūniem jums patīk vislabāk?:)

AV

6 komentāri:

  1. Sausos šampūnus lietoju ļoti reti. Ja nu sanāk kaut kur izbraukt. Syoss sauso šampūnu smarža ir to lielākais mīnuss, vismaz man cilvekiem man apkārt.
    Batiste vēl nav sanācis pamēģinat. Bet ja būs vajadzība, tad tiešām ir labi, ka tagad pieejami Drogās :)

    Anita,
    www.anitasdiaries.com

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Par Syoss piekrītu! Kaut arī es neesmu cilvēks, kurš ir jutīgs pret aromātiem, man tas arī dažreiz traucē.

      Dzēst
  2. Man liekas par sausajiem šampūniem esmu diezgan daudz rakstīju, bet vienmēr topu augšgalā tikai un vienīgi Batiste :) It īpaši Original versija :)

    AtbildētDzēst
  3. Man šausmīgi traucē Aussie sausā šampūna smarža.. pats produkts ir ok, bet tas aromāts...

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Aromāts tiešām nav pats patīkamākais :( Bet mani vairāk kaitina lipīga sajūta matos pēc viņa

      Dzēst