ceturtdiena, 2016. gada 11. augusts

Sejas kopšanas noslēpumi (15-21 gadi)

Sveiki!
Pēdējā laikā darbā sanāk saņemt daudz komplimentus par manas sejas ādas stāvokli. Es gan domāju, ka tur ļoti lielu lomu nospēlē tonālais, tomēr, neviens tonālais neizskatīsies labi uz nekoptas ādas. Šodien vēlos padalīties ar saviem noslēpumiem, trikiem un noteikumiem sejas kopšana.


    1. Ir svarīgs saprast, ka tas, ko tu redzi žurnālos, youtubē un reklāmas ir bilde, kura ir izgājusi lielu apstrādi. Tādas ādas nav, vai viņa ir 1 no 10000 meitenēm. Bet tas nav iemesls nolaist rokas un necīnīties par savas ādas skaistumu.
avots
    2. Sejas kopšanā nav brīvdienu. Es, piemēram, jau tik ļoti labi zinu savu ikdienas ādas kopšanas procesu, ka pat atnākot no izlaiduma 4:30 no rīta, es noņēmu kosmētiku, tonizēju ādu un mitrināju to ar krēmu. Sejas kopšanai ikdienā nav jābūt garai - maskas, skrubji, pīlingi - neko no šiem produktiem nav ieteicams lietot katru dienu. Pārmērīga vai nepareiza šo produktu lietošana var kairināt, bojāt ādu, vai pat novest līdz pigmentācijas veidošanos. Ieteikt konkrētus produktus katram sejas tipam es nevarēšu, bet kopējos shēmu gan varu:

Noņem kosmētiku, ja lieto (pieniņš, micelārias ūdens, speciālais līdzeklis) -> attīri (putas, krēmputas, sejas ziepes) -> tonizē (toniks) -> mitrini (serums, krēms, emulsija, acu krēms u.c.). Papildus var lieto tējas koka eļļu uz pinnēm.

    3. Palīgrīks ādas kopšanā (īpaši aktuāli problemātiskai sejas ādai) ir papīra salvetes. Es jau vairāk kā 2 gadus nelietoju dvieļus sejai un varu teikt, ka šis fakts palīdzēja man izvairīties no nepilnībām. Uz dvieļiem paliek baktērijas, kas var izraisīt jaunu pinņu veidošanos.

    4. Lieto kvalitatīvo kosmētiku. Var, protams, nopirkt sejas krēmu no Garnier un tonālo no Essence vai Maybelline, bet nu tad var ļoti ilgi gaidīt rezultātus. Ir, protams, meitenes, kuras var lietot jebko un izskatīties labi, bet tādu nav tik daudz. Es vispār ļoti nopietni izvēlos tieši tonālo krēmu un tušu, jo tie ir 2 produkti, kuriem obligāti ir jābūt labiem, jo tie visciešāk kontaktē ar visdārgāko, kas ir sievietei - sejas āda un skropstas. Visādi sīkumi (zīmuļi, lūpu krāsas) var būt arī no lētajām firmām.

    Nav obligāti jāpērk Chanel vai Dior, arī Drogās var atrast labus brendus par draudzīgu cenu - Bourjois, Lumene, MaxFactor, ArtDeco. Šeit var daudzi strīdēties, bet nu šis ir mans viedoklis un mana pieredze. No Avon tušas man sāka krist ārā skropstas, pēc Essence lainera palika 'pēda', ko nevarēja nomazgāt pat ar eļļu, bet Maybelline Better Skin lika manām porām izskatīties lielākām nekā tās īstenībā ir.

    5. Papildus kopšanai arī ir jābūt regulārai. Ja jūs ikdienā lietojāt tonālo krēmu, tad skrubim obligāti ir jābūt jūsu programmā! 1 reize nedēļā ir optimāla normālai ādai, bet ja tonālie krēmi ir ar lielu silikonu daudzumu, var 1,5-2 reizi nedēļā. Es parasti attīrošo masku lietoju pēc skrubja, bet starp skrubēšanas reizēm lietoju mitrinošas maskas. No sevis varu ieteikt skrubji no Premier Dead Sea Spa, jo tās arī nedaudz savelk poras un labi attīra, un Madaras Detox masku kombinētai/ taukainai ādai, kā arī Douglas mitrinošas un atjaunojošas maskas ar argana eļļu visiem ādas tipiem.

    6. Vismaz 2 dienas nedēļā dod ādai atpūsties un nelieto dekoratīvo kosmētiku vispār.

    7. Saulainās dienās lieto krēmus ar SPF. Manuprāt, SPF 15 vai 20 ir pietiekošs Latvijas klimatam. Neaizmirsti, ka ziemā arī jālieto aizsardzība no Saules stariem.

    Viss, kas bija uzrakstīts, ir no manas pieredzes un tajā es esmu pārliecināta. Ja jums ir vēl kaut kādi piebildumi vai jautājumi - droši rakstiet komentāros :).

Un kādi ir jūsu sejas kopšanas triki?:)

AV

4 komentāri:

  1. Ļoti pareizi visi ieteikumi!! Meitenes, pērciet labu kosmētiku!!

    AtbildētDzēst
  2. Kosmētikas kvalitāte daudz ko nozīmē, taču ir jāsaprot, ka daudzreiz tiek maksāts par zīmolu ne produktu, un no savas pieredzes, varu vien piebilst, ka pārlieku padziļināta ikdienas ādas attīrīšana nodara lielāku kaitējumu kā dažreiz paslinkot, jo šādi vēl rudenī iebraucu auzās, kad rītos un vakaros kā negudra seju mazgāju ar tā vien šķiet maigajām putām, bet tik ļoti tas pāris mēnešu laikā noēd ādas dabisko aizsargkārtu un problēmas vienas pēc otras sākās :)
    Āda ir dzīvs organisms, tāpēc pret to arī jāattiecas attiecīgi. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies, ka padalījies ar savu pieredzi:) Es no sevis varu pateikt, ka, ja mēs paņemsim Drogu sortimentu, tad, pēc manas pieredzes, tur tieša cenu arī nosaka kvalitāti. Nebūs Essence tuša tik laba, ka Bourjois, piemēram. Vai Maybelline un MaxFactor tonāliem krēmiem ir pavisam atšķirīga kvalitāte (un noteikti šajā cīņā Maybelline zaudē).

      Es nekad neteicu, ka ādu vajag īpaši padziļināti attīrīt ikdienā (kā jau rakstīts augstāk, maskas/ skrubjus iesaku 1-2 reizes nedēļā). Visi ieteikumi ir tikai un vienīgi no manas pieredzes, tādēļ arī bija interesanti uzzināt citu cilvēku viedokļu/ pieredzi :)

      Āda ir mūsu lielākais orgāns, tāpēc ir jāseko tas stāvoklim uz savām izjūtām ;)

      Dzēst