svētdiena, 2016. gada 30. oktobris

TAG: Cik maksā mans ikdienas make-up?

Sveiki!
Kādreiz sen Youtube bija tāds TAG, kad meitenes skaitīju viņu ikdienas sejas kopšanas/make-up cenu. Man pašai šķiet interesanti to uzzināt:).

    Šeit ir saraksts ar produktiem, kurus es visbiežāk lietoju ikdienā (cena bez atlaidēm):

  • Tonālais krēms Facefinity - 16,50 eiro;
  • Konsileris Mastertouch - 10,50 eiro;
  • Konturēšanas palete Prime and Fine - 4,50 eiro;
  • Vaigu sārtums Creme Puff Blush - 11 eiro;
  • Acu ēnas Urban Decay Naked 2 - 49 eiro;
  • Skropstu tuša Masterpiece Max - 14 eiro;
  • Uzacu zīmulis no Catrice - 3,50 eiro vai Lumene želeja uzacīm - 6 eiro;
  • Lūpu krāsa Colour Elixir 10,50 eiro, lūpu zīmulis no MF 8,50 eiro vai spīdums Butter Gloss - 7 eiro;
  • Lūpu balzams no Dzintara vidēji 2 eiro.
    Sanāk ~122 eiro. Šausmas! Bet nu labi, visi šie produkti netika pirkti vienā dienā, visbiežāk tika pirkti uz atlaidēm, kā arī kalpo diezgan ilgi. 

    Protams, man ir arī daudzi citi tonālie krēmi/ tušas/ lūpu krāsas u.tt., tāpēc šeit atzīmēju tos līdzekļus, kurus visbiežāk lietoju pēdējo mēnešu laikā. Ja es ikdienā lietotu savu Chanel vai Dior tonālo, Kanebo Sensai vaigu sārtumu, Lancome Juicy Shaker, tad summa sanāktu vēl lielāka. Un arī bija manā dzīvē tāds periods, kad mans ikdienas tonālais bija Chanel, bet viņš man ir nedaudz apnicis, tāpēc lietoju citus. :)

    Kā var redzēt no šī saraksta, ikdienā es parasti nelietoju make-up bāzes, acu ēnu bāzes, pūderi, laineri; acu zīmulis arī nav no tiem produktiem, bez kura nav iedomājams mans ikdienas make-up. Uzacīm es lietoju vai nu zīmuli, vai nu želeju. Abus kopā lietoju tikai vakara grimam. Acu grimam parasti lietoju Naked 2 paleti vai ap 4 dažādiem toņiem no dažādām paletēm vai atsevišķi nopērkamus toņus. Bet, ja parēķināt tos visus kopā, ap tiem pašiem 50 eiro arī sanāks. 

    Vēl ir svarīgi pieminēt, ka gandrīz visus produktu pērku uz atlaidēm. Vidējā atlaide ir 20%, tāpēc tos var atņemt no šis summas. 122*0,8=~97 eiro. Šos visus produktus es pirku par savu naudu, izņemot Butter Gloss no NYX.

    Pēc kāda laika noteikti būs jāpaskaita, cik eiro man aiziet sejas kopšanai. Domāju, tur skaitlis arī būs pārsteidzošs.

Vai esat kādreiz mēģinājuši saskaitīt, cik naudas jums aizies dekoratīvajai kosmētikai? :) 

AV

9 komentāri:

  1. Ir bail,bet kādu dienu,varu mēğināt saskaitīt savus krājumus.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tie nav visi krājumi, bet produkti, kuri ir nepieciešami vienam manam ikdienas make-up :). Man tikai tonālo ap 10 gabaliem, baigos jau skaitīt ēnas :D

      Dzēst
  2. Skaitījusi neesmu, bet summiņa sanāktu iespaidīga.
    Lai gan, īsti nebiedē, apēstais/izdzertais skaitlis ir krietni šokējošāks. Kādu laiku pierakstīju pilnīgi katru pirkumu, tas palīdzēja turpmāk nepirkt neko lieku, līdz ar to parādījās liekie līdzekļi, kurus var tērēt savu un citu priekiem.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Par apēsto un izdzerto +1000 :D
      Kad es skaitīju pirms kādiem 2 gadiem, bija ap 400€ laikam, bet tad man gandrīz viss bija no luxa.
      Šobrīd laikam kādi 120€.

      Dzēst
    2. Jā, ēdam un dzeram mēs arī daudz, tā ir :).

      Man arī ir daži produkti no luksus klases, bet kaut kā ikdienā tieši šobrīd vairāk patīk lietot mass market produktus, jo tiem bieži vien ir laba kvalitāte/ smuks finišs/ laba noturība :).

      Dzēst
  3. Ļoti labs tag ;) man tikai nav tādi produkti ko lietoju tikai ikdiena, kaut gan, varbūt japadomā un arī jāuzraksta šāds tag ;))

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man pēdējā laikā viss ir palicis pārāk stabils un garlaicīgs :D Noteikti pamēģini, ir jau tie produkti, kurus lieto biežāk par citiem :) Bet es, ja godīgi, domāju, ka būs vairāk. Bet te iekļāvu tieši tos produktus, kas ir stabili uz manas sejas, piemēram, zīmuli es lietoju vidēji reizi nedēļā, tāpēc viņa nav šajā sarakstā:).

      Dzēst
  4. Agrāk noteikti bija vairāk, tagad darba dienās tik minimāli krāsojos, ka summa būtu visai neliela, jo ir dienas, kad iztieku tikai ar tonālo, skrostu tušu un lūpu balzāmu (manu kosmētikas patēriņu noteikti ri izmainījis tas, ka jāceļas divas stundas agrāk un krāsošanās ir pēdējais par ko es domāju:D). Savukārt, brīvdienu grimas jau būtu pavisam cita runa, tur noteikti būtu kaut kas pie 150 eiro. :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, piekrītu par to celšanos. Kad gāju skolā, kur stundas sākās 8:15, man nebija domas celties agrāk nekā 7:15 krāsošanas dēļ (dzīvoju 5 minūšu gājienā no skolas). Bet tagad man darbs sākas ap 11-12, tāpēc no rīta varu lieku pusstundu patērēt grimam :).

      Manam vakara grimam vēl noteikti vajadzētu pievienot laineri, bāzi, nedaudz pūdera, dārgāko konturēšanas produktu, pāris eiro dārgākā tuša u.tt., tur arī sanāktu par kādiem 30-50 eiro vairāk.

      Dzēst