otrdiena, 2016. gada 20. septembris

Mājas maskas sejai un matiem

Sveiki!
Ir tāda iespēja, ka šis visas receptes jums jau ir zināmas, bet kādam noteikti šis raksts būtu noderīgs:). Katrai dažreiz sanāk saskārties ar situāciju, kad mīļākā maska ir izbeigusies vai vienkārši apnikusi. Es pastāstīšu par skaistuma maskām, kas var pagatavot no produktiem, kuri ir gandrīz katrā mājā.


Matu maskas:

1. Olu maska
Šeit viss ir ārkārtīgi viegli - vajag atdalīt olas dzeltenumu no baltuma, un uzlikt to uz sausiem matiem. Paturēt kādas 15 minūtes (var arī vairāk) un nomazgāt ar siltu (bet ne pārāk) ūdeni. Mati kļūst maigi, viegli ķemmējami un mirdzoši.

2. Majonēzes maska
Majonēzes maska ir uzlabota olu maska, jo majonēze jau arī sastāv no olām un eļļas. Šī ir vairāk barojoša maska, tāpēc šo vairāk iesaku sausu matu īpašniecēm, bet uzlikt šo produktu uz matu galiem noteikti nekaitēs jebkurai :). Pēc šis maskas iesaku izmantot kādu smaržīgu šampūnu vai balzamu, lai mati nesmaržotu pēc majonēzes.

3. Sinepju maska mastu augšanai
Šī maska noteikti nederēs meitenēm ar sausām matiem pie sāknēm. Viņu vajag likt uz nemazgātiem taukainiem matiem un tikai pie sāknēm. Tā stimulē asinsriti tajā zonā, kur tā ir uzklāta, līdz ar to arī mati var sākt augt nedaudz ātrāk.

Vajadzēs:
Sinepju pulveri - 2 ēdamkarotes
Cukuru - 1-2 tējkarotes
Olas dzeltenumu - 1 gab.
Eļļa kosmētisku vai pārtikas 2 ēdamkarotes

Sākumā iesaku pievienot mazāk cukura, jo tieši viņa daudzums regulē maskas efektu. Jo vairāk cukura, jo vairāk maska 'dedzinās' galvas ādu. Visu vajag kārtīgi samaisīt, uzlikt uz matu sāknēm, virsū izlikt maisiņu vai speciālu cepurīti un aptīt visu ar dvieli, lai tās sildītu galvu un pastiprinātu maskas efektu. Turēt no 15 minūtēm līdz stundai. Viegli nebūs ;). Nomazgāt arī nav viegli, kādas 2-3 reizes ar šampūnu matus izmazgāt noteikti vajadzēs. Ja jums ir taukaini mati, tad šī maska arī nedaudz cīnīties arī ar šo problēmu. Lietot atkarībā no matu tipa 1 reizi nedēļā vai divās nedēļās.
NB! Ja tiešām nevari paciest maskas dedzinošo efektu, tad labāk viņu nomazgā!

Sejas maskas:

1. Olu maska
Olas dzeltenumu mēs jau izmantojām matu maskai, bet baltums mums ir palicis. Brīnišķīgi, jo to var izmantot ka sejas masku taukainai ādai! Vienkārši uzklāj olas baltumu uz sejas vai T-zonas, pagaidi kamēr tas izžūs un nomazgā ar vēsu ūdeni. Šī maska palīdz attīrīt sejas ādu, kā arī nedaudz savilkt poras.

2. Mitrinoša maska
Ādas mitrināšanai var izmatot sekojošo recepti: 1 olas dzeltenums+medus+eļļa. Šī maska labi pabaros, mitrinās un mīkstinās sausu sejas ādu. Turēt 15-20 minūtes, pēc tam nomazgāt ar siltu ūdeni.

3. Atsvaidzinoša un mitrinoša maska
Šī recepte arī ir ārkārtīgi vienkārša - vajadzēs tikai gurķi un krējumu. Gurķi vajag smalki sarīvēt un sajaukt ar krējumu. Šo masku var taisīt vairākas reizes nedēļā. Turēt 15-20 minūtes, pēc tam nomazgāt ar vēsu ūdeni.

+Bonuss - ķermeņa skrubja recepte:
1-2 karotes sāls
1-2 karotas cukura
1-2 karotes medu

Šis maisījums ne tikai efektīvi attīrīs ādu no atmirušām šūnām, bet arī neatstās to sausu:).

Ja jums patīk tāda veida raksti, dariet man to zināmu un es noteikti ar jums padalīšos ar vēl dažām receptēm :)
Vai pašas arī taisāt maskas mājās?:)

AV

2 komentāri: