piektdiena, 2016. gada 25. marts

Matu kopšanas rituāli: līdzekļi un ieteikumi


Sveiki!
Pēdējā laikā mani mati ir savā labākajā stāvoklī un šobrīd vēlos padalīties ar to, kādus līdzekļus un trikus es izmantoju, lai to panāktu.:)

    Uzreiz pateikšu, ka es neesmu profesionāla friziere un nevaru garantēt, ka šie līdzekļi derēs tieši jums :). Mans matu tips ir ļoti riebīgs: mati ātri taukojas, uz galiņiem ir sausi, tos ir grūti izķemmēt. Viņi ir bijuši tādi visu laiku, krāsošana viņus neīpaši sabojāja.

    Mani mati tikai krāsoti ik pa laikam, bet tagad gribu atgriezties pie savas dabīgās krāsas. Krāsojos vairāk intereses dēļ, nevis tāpēc, ka man nepatīk sava krāsa.

    Esmu smagi vīlusies drugstore matu kopšanas līdzekļos, nekāds Elvital, Gliss Kur vai Syoss man neder. Es sapratu, ka mani mati prasa kaut ko labāku.

    Nioxin Hair System 3 - šobrīd izmantoju šo, bet, kad šie iepakojumi izbeigsies, nopirkšu atkal otro sistēmu, jo tā man šķita mazliet labāka. Nioxin matu kopšanas līdzekļi ir domāti, lai apturētu matu izkrišanu. Es redzu, ka man parādījās daudzi jauni matiņi kopš sāku šo lietot,un es esmu par to ļoti priecīga!:) Šampūns izcili attīra matus, dod apjomu un atsvaidzina. Tērējas ļoti ekonomiski, jo labi putojas. Kondicionieris forši mīkstina matus, padara tos vieglāk ķemmējamus un zīdainus. Vienīgais mīnuss - uz manu garumu vajag daudz produkta, tāpēc kondicionieris beidzas vienmēr ātrāk nekā šampūns. Līdzeklis dod apjomu un stimulē matu augšanu.

    John Frieda Full Repair kondicionieris - šo es lietoju tad, kad man beidzas Nioxin kondicionieris. Sākumā man šis likās ne pārāk labs, bet pēc tam sapratu savu kļūdu - šo līdzekli nevajag turēt uz matiem ilgi, viņu vajag uzklāt, pagaidīt kādas 20-30 sekundes un uzreiz mazgāt nost. Un tad rezultāts ir foršs! Mati ir zīdaini, viegli ķemmējas un nav smagi. Ja gribas kaut ko ne tik dārgu - šī līnija ir superīga!

    Wella SP Color Save Bi Phase Conditioner - līdzeklis, ko nevajag nomazgāt. Šo lietoju katru reizi pēc matu mazgāšanas un pēc sausā šampūna izmantošanas. Palīdz labi izķemmēt matus, kā arī mitrina matu galiņus pēc sausā šampūna, kas mēdz tos sausināt.

    Kanebo Sensai Intensive Hair Mask - par šo jau stāstīju februāra favorītos, bet vēlos atkārtot vēlreiz, ka šī maska ir izcila! Ļoti ekonomiska, jo viņas vajag pavisam nedaudz! Tiešām ir intensīva, tāpēc lietoju viņu tikai reizi nedēļā.

    Syoss Volume Lift sausais šampūns - labs sausais šampūns, pilda savus pienākumus labi, mazliet balina matus. Kad šis beigsies, nopirkšu sauso šampūnu no John Frieda, jo šis jau ir apnicis. Šis nav nekas izcils, vienkārši labs.
    Superdrug Metal Free matu gumijas - manas mīļākās matu gumijas. Tām nav dzelzs detaļas, tās nerauj matus ārā, labi tur tos, neizstiepjas par pēc ilgstošas lietošanas. Iepakojums ar 18 gumijām maksā Drogās 0,99 eiro. 

    John Frieda Frizz-Ease termoaizsardzība matiem - man liekas, ka šo jau nepārdod Latvijā un ļoti žēl:(! Salīdzinot ar Syoss, nesausina matus, aizsarga tos labi, mati guļ ļoti forši pēc žāvēšanas ar fēnu. Taisnotāju sen jau neesmu izmantojusi, nezinu, ka viņš sadarbojas ar to.

    Macadamia NoTangle matu ķemme - nu kur jau bez manas mīļākās ķemmītes! Nesen bija atsauksme. Viņa tiešām man patīk daudz vairāk kā Tangle Teezer! Iesaku!

    Un tagad nedaudz ieteikumu:
  • mazgāšanas beigās skalojiet matus ar vēso ūdeni. Tas ne tikai padara tos vieglāk ķemmējamus, bet arī palīdz tiem ilgāk palikt svaigiem,
  • reizi-divas dienā ķemmējat tos ar parasto ķemmi. Lai nu cik nebūtu visas modernās ķemmes foršas, dažreiz vajag izmantot arī vecās. Šis triks palīdz izķemmēt tas vietas, pie kurām netiek Tangle Teezer, jo tam ir īsi sāriņi.
  • nevajag baidīties apgriezt sausus galiņus garuma dēļ! Tie nepadara jūsu matus skaistākus.
  • nežēlojiet naudas uz matiem. Ja jums der līdzekļi no lētā gala - forši. Bet ja neder, kā man, piemēram, nevajag žēlot naudu.
  • nelietojiet pārāk daudz līdzekļu. No tā, ka jūs katru dienu taisīsiet maskas, matiem nebūs labāk. Tie būs pārbaroti.
  • uzmanīgi lasiet instrukcijas. Ražotāji jau zin, ko viņi raksta:)! Es jau rakstīju par savu pieredzi ar John Frieda kondicionieri, kuru es turēju pārāk ilgi un nekā laba no tā nesanāca. 
  • kādu reizi gadā lietojiet vitamīnu matiem. Es tagad uzsāku lietot Vitakur kompleksu, redzēsim, kā veiksies!:)
  • ja jums, tāpat kā man dažreiz, pēc gulēšanas ir grūti izķemmēt matus, ejot gulēt iesaku sapīt vieglu bizīti (bet tā, lai tā jums netraucētu gulēt un ļautu galvai atpūsties).
    Nekā jauna, bet tie ir tie triki, kas palīdz man:). 
    Rakstiet komentāros ko jūs izmantojat saviem matiem?:))

2 komentāri:

  1. Es jau ilgu laiku lietoju tikai Wella Profeshional, jo šampūni no Drogām man neder. Pilnībā piekrītu visam Tavam teiktajam.

    Inga

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Wella šampūnus neesmu mēģinājusi, bet kaut kad noteikti būs jāpamēģina :)
      :)

      Dzēst